foto-contact.png

Netwerk

Ons netwerk

algemeen

Om een zo hoog mogelijk serviceniveau en maximale flexibiliteit te kunnen bieden, heeft in2ip haar eigen IP backbone gebouwd.

Alle netwerkcomponenten in de in2ip backbone zijn redundant uitgevoerd en er zijn meerdere paden vanuit het in2ip netwerk richting de buitenwereld, zodat de risico’s op verstoring door hardware-falen tot een minimum beperkt zijn.

stroom en koeling

Qua stroom en koeling hebben we goede afspraken met onze toeleveranciers; de gehele stroomvoorziening in onze racks wordt beschermd door een ‘uninterruptable power supply’ (UPS), zodat spanningspieken- of dalen direct gecorrigeerd worden. Indien er een stroomstoring optreedt in het openbare stroomnet, worden direct generatoren gestart om dit op te vangen. De luchtbehandeling is ook redundant uitgevoerd, waardoor een vaste temperatuur en luchtvochtigheid worden gegarandeerd. Serviceniveaus zijn bepaald in zogenaamde ‘service level agreements’ (SLA).

peering

in2ip hanteert een open peering policy en is vertegenwoordigd op zowel de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) als de Netherlands Internet Exchange (NL-IX), waar zij met vele grote en minder grote partijen direct verkeer uitwisselt.

netwerk

Het in2ip netwerk (AS34141) is opgezet met flexibiliteit en betrouwbaarheid als uitgangspunten. Het in2ip netwerk is dan ook volledig redundant uitgevoerd.