foto-services.png

SNTMNT.com krijgt IN2IP Startup Service

Startup SNTMNT.com online met IN2IP

in2ip ondersteunt de innovatieve en potentiele startup SNTMNT.com in de startup fase met een geavanceerde infrastructuur. SNTMNT.com is een online tool welk een dagelijks inzicht geeft in het consument sentiment in relatie tot 25 AEX fondsen en de index zelf. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat het online sentiment succesvol gebruikt kan worden als vroege indicator van markt bewegingen (bullish/bearish) en handelsvolume doordat online media sneller nieuws distribueert dan de traditionele media.

SNTMNT gebruikt meer dat 10.000 bronnen, inclusief Twitter, Facebook en vooraanstaande nieuwsbronnen, om het sentiment in kaart te brengen. Samen met Clip It wordt al het nieuws geclassificeerd in 5 verschillende sentiment klassen met een 85% nauwkeurigheid. Deze worden vertaald in een consument indicator.

SNTMNT.com heeft inmiddels diverse innovatie awards ontvangen en krijgt veel media aandacht, waaronder BNR en “de wereld draait door”.

Voor verder onderzoek en ontwikkeling levert in2ip de infrastructuur, en veel rekenkracht, om grote hoeveelheiden data snel te kunnen analyseren en te verwerken.